Budapest

Budapest ligger i Europas hjärta, endast ett par timmars flyg från Sverige. Det är en gammal stad med många sevärdheter, bra restauranger, caféer och trendiga barer. Hotellen håller överlag bra standard och ligger ofta centralt.

Budapest lämpar sig utmärkt på hösten och våren då staden har betydligt bättre väder och varmare klimat än Sverige. Staden är däremot som livligast på sommaren med massor av festivaler, utomhusfester och uppträdanden.

Budapest är Europas spahuvudstad, den stad där det finns över 100 termalkällor under jorden som används av ca 50 badhus och stränder. Budapest är känt för sina varma källor och spa och det finns flera mer eller mindre kända som man bör besöka. Ett besök i Budapest utan att ha varit på Spa, då har man missat något!

Vi har varit där!

Vi på Winslow Travel åkte till Budapest hösten 2015 och upplevde staden och dess omgivning under några intensiva dagar.

Budapest är en stad som är billig att besöka och som ligger nära, med direktflyg både från Stockholm, Göteborg och Nyköping.

I Budapest ordnade vi så att en svensktalande guide var med oss på ett par turer vilket gör att resan blir så mycket bättre! Vi fick en fantastisk insikt i hur det har varit och är, att leva i Budapest och Ungern.

Vi bodde centralt och vi har flera bra hotell på lager, som vi vet passar. Maten är också väldigt god och prisvärd, om man vet vart man ska gå och undviker turistfällorna.

Vi passade även på att besöka landsbygden med ett stopp vid Ezstergom som ligger vid gränsen till Slovakien och den lilla konstnärbyn Szentendre.

Vill man ha en resa som inte kostar alltför mycket och där man får mycket valuta för pengarna på plats, ja då är Budapest absolut ett bra, intressant och trevligt resmål!