Prag

Res med familjen, kompisgänget eller företaget till fantastiska Prag! En innehållsrik weekend är inom nära räckhåll - flyg direkt från Skavsta och flygtiden är under två timmar. Vi har uppdaterat vårt populära paket med några nya hotell - från bra budget till lyx med guldkant.

Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder. I den gyllene staden på kullarna runt Moldaufloden trängs byggnader från olika tidsepoker. Prag, som är en relativt liten huvudstad med korta avstånd, lämpar sig utmärkt för att utforska till fots, en perfekt destination att bara ströva runt och njuta av  dagen som den kommer eller vara aktiv och ta del av det stora utbudet av historia och kultur. 

Från Skavsta finns tre avgångar med direktflyg i veckan med Ryanair och KLM från Linköping via
Amsterdam är förstås också ett alternativ.

Pris per person från 6350.-
(fredag-måndag)

Pris inkluderar:
-Flygresa från Skavsta med Ryanair inkl handbagage 10 kg.
-Privat transfer vid ankomst och avresa.
-Tre nätter i delat dubbelrum, Mama Shelter, 4*.
-Frukost.
    
Tillägg för enkelrum.
Priset gäller i mån av plats på flyg och hotell.
Vi tar fram en offert för önskade datum och önskat hotell.

Skicka din intresseanmälan eller förfrågan:

  • Fyll i namn på resenärer.
  • Kontrollera att avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår i er hemförsäkring samt informera er om villkor.
    Vi kan komplettera med ett avbeställningsskydd som gäller vid akut sjukdom med läkarintyg – kostnad 395.-/person. Självrisk 300.-.

Hotell

Mama Shelter, 4*
På Mama Shelter blir boendet en upplevelse i sig! Modernt, coolt hotell med sympatisk känsla, udda inredning och personal som får högsta betyg. Fräscha och rymliga rum. Hotellet är beläget en liten promenad från inre stadskärnan, spårvagnshållplats några steg från hotellet.

Hotellalternativ, urval av noga utvalda hotell
(prisuppgift på förfrågan)

Mosaic House Ekovänliga och nyrenoverade Mosaic House erbjuder mycket prisvärt boende i stadselen Nové Město. Totalt finns här 42 sovsalar, 55 privata rum och även lägenheter. Hotellet har en populär bar där det anordnas event som open mic-kvällar och karaoke-tävlingar med jämna mellanrum.

Vår klassiker - Hotel Ibis Old Town, 3*
Populära och prisvärda Ibis Praha Old Town med oslagbart läge ca 100 meter från den gamla stadskärnan och med varuhuset Palladium inpå knuten. Alla rum har bl a luftkonditionering, wifi, värdeskåp och WC/dusch. Hotell har bar, restaurang och 24-timmars reception.

Four Seasons Prague, 5*
Klassisk elegans med Prags bästa läge vid Moldau och gångavstånd till den gamla staden, Karlsbron, de judiska kvarteren och Mala Strana. Till hotellet hör även AVA spa, med behandlingar och termalbad i traditionell tjeckisk stil.  

Patricks resa till Prag hösten 2016

Jag besökte Prag på en studieresa september 2016. På våra studieresor åker vi runt och besöker hotell, provar restauranger och upplever staden!

Prag är en fantastisk stad. Kultur, musik, god mat, "promenadstad" och vänliga människor. Lägg till att det finns bra shoppping, det är billigt samt att det är en kort flygsträcka från Sverige så gör det till en av mina favoriter!

Man ska bo centralt när man är i Prag. Då har man gångavstånd till det mesta. Är ni en grupp som ska resa och har begränsad ekonomi så är Prag ett perfekt alternativ. Både boende och mat är relativt billigt i jämförelse med många andra västeuropeiska städer.

Boka in en lunch eller middag vid Vltavafloden och sitt o njut över utsikten mot Karlsbron! Besök den gamla Pragborgen med en fantastisk historia och utsikt över hela Prag. Ta en titt på Kafkamuseumet, en av Prags mest berömda personligheter! Ta del av den hemska historien från 2:a världkriget i Theresienstadt, som ligger endast 1 timme från Prag. Alternativen till en innehållsrik resa är många.

Ta chansen att resa hit!

/Patrick Bäck
 

Bildspel Prag hösten 2016

Kontakta Winslow Travel  för prisuppgift beroende på deltagarantal och era önskemål om programupplägg eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig!