Serengeti Nationalpark

Seronera Wildlife Lodge

Seronera Wildlife Lodge var en av de första lodger som byggdes i nationalparken och är belägen mitt i Seroneraområdet, i närheten av Seronerafloden. Lodgen ligger i det område i Serengeti som har det rikaste djurlivet året runt. Tack vare god vattentillgång finns det alltid stora mängder gräsätare här som också drar till sig stora rovdjur.

 

Serengeti Serena Safari Lodge

Serena Safari Lodge är en lodge med mycket god standard, belägen på ett berg nordväst om Seroneraområdet i centrala Serengeti i Tanzania. Utsikten över savannen är vidsträckt. Lodgen är byggd som en liten by i klassisk afrikansk stil och det gör den till en perfekt plats för avkoppling efter en upplevelserik dag på den stora savannen.

Serengeti Sopa Lodge

Lodgen håller håller fyrstjärnig standard och ligger i Seronera-området i centrala Serengeti. Lodgen har cirka 80 rum som samtliga håller god klass. Lodgen har också en pool. Denna lodge ligger idealt för at nå större delar av Serengeti under en dagstur. Detta är en mycket populär lodge som är lite dyrare än vissa andra men den håller också generellt sett lite högre standard. Ett bra val för er som vill bo riktigt bra i Serengetis djursäkraste område.

Lobo Wildlife Lodge

Lobo Wildlife Lodge ligger i de norra delarna av Serengeti, i ett område som är mindre välbesökt än längre söderut. Lodgen ligger bland klippiga kullar med utsikt över savannen och Lobo Hills i öster. Där finns också ett vattenhål som på nätterna är upplyst och dit djur kommer för att dricka.

Mbalageti Serengeti (tältlodge)

Mbalageti Serengeti är en bra och relativt ny lodge med cirka 20 rum och två sviter. Lodgen har restaurang, souvenirbutik, swimmingpool och vida vyer över omgivningen. Lodgen ligger i sydvästara Serengeti.

 

Ngorongoro Nationalpark

Ngorongoro Serena Safari Lodge

Ngorongoro Serena Safari Lodge ligger mycket vackert på kanten till kratern med en fantastisk utsikt. Lodgen håller mycket god fyrstjärnig klass. Hotellet har bra rum och restaurang. Alla rum har egen balkong och utsikt över kratern.

Ngorongoro Wildlife Lodge

Ngorongoro Wildlife Lodge håller bra klass och ligger vackert beläget på kanten av den imponerande kraterns södra sida. Den fantastiska utsikten bjuder på ett skådespel som kan avnjutas från hela lodgen.

Ngorongoro Sopa Lodge

Ngorongoro Sopa Lodge ligger på ca 2300 meters höjd uppe på den östra kanten av Ngorongorokratern. Lodgen har 92 rum med sovrum, lounge och badrum samt en stor swimmingpool. De flesta av rummen är dubbelrum med plats för en extrasäng.

Lake Manyara Nationalpark

Lake Manyara Tree Lodge

Under de höga mahognyträdkronorna ligger Lake Manyara Tree House som är ekologiskt byggt för att inte störa den naturliga faunan. Varje hus/svit är modernt inredda i ljusa färger. Frukost eller picnicklunch serveras ofta vid strandkanten av Lake Manyara där stora flockar av pelikaner och flamingos kan ses.

Lake Manyara Serena Lodge

Lake Manyara Serena Lodge ligger på vid Great Rift Valleys västra krön och har fantastisk utsikt över förkastningsdalen. Lodgen med sina 27 rum håller hög standard. Lodgen är byggd i runda och bungalowliknande byggnader. Alla rum har privat badrum och veranda/balkong. Man arrangerar djurskådning i Lake Manyara National Park, bushvandringar, kanotsafari och mountain biking.

 

Migunga Tented Camp

På vackra Migunga Tented Camp bor man i stora ordentliga safaritält med fullt utrustade och mycket fräscha badrum. Här bor man vackert i en grön miljö med vackra akaciaträd. Njut av god mat och dryck, sitt en stund vid elden och somna sedan till skogens ljud. Härifrån är safarin i Lake Manyaras nationalpark nära!

Tarangire Nationalpark

Tarangire Sopa Lodge

Tarangire Sopa Lodge är en lodge av bra klass, medlem av Sopa-kedjan, belägen i den nordöstra delen av nationalparken med ett fint utgångsläge för de gamedrives som erbjuds.

Tarangire Safari Lodge

Lodgen ligger mindre än 2 timmar från Arusha och är byggd på en platå. Man har en imponerande utsikt över floden ett par hundra meter nedanför där man ofta ser djur som kommer fram för att dricka.

 

Sanctuary Swala

Sanctuary Swala ligger privat i nationalparken Tarangire och består av tolv lyxtält. Tittar man ut över savannen finner man ett stort vattenhål dit lejon och leoparder ofta strövar för att lapa i sig lite svalkande vatten mellan måltiderna.

 

Serengeti

Ngorongoro

Lake Manyara

Tarangire