Tanzania.

Tanzania i östra Afrika är tillsammans med grannlandet Kenya ett av de klassiska safariländerna, med vidsträckta savanner och ett mycket rikt djurliv. Här finns alla de typiska afrikanska djurarterna, som lejon, elefanter, zebror, giraffer, krokodiler och flodhästar. Vid sidan om nationalparkerna och naturreservaten (bl a Serengeti och Ngorongoro) med de stora däggdjuren finns gott om områden med andra typer av naturupplevelser, exempelvis fågelskådning och trekking. I dag gästar många resenärer landet för att idka badliv på kusten, där bland annat kryddön Zanzibar ligger, eller för att göra ett försök att bestiga Kilimanjaro, Afrikas högsta berg.

Zanzibar.

Strax utanför Tanzanias kust, i Indiska ocenanen, ligger paradisön Zanzibar. Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda. Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin. På Zanzibar kopplar du av, upptäcker dess rika natur och kultur, och äter utsökt afrikansk mat. Besök huvudstaden Stone Towns gamla stadsdelar som är med på UNESCOs världsarvslista. Dyk eller snorkla i det kristallklara vattnet bland exotiska fiskar och koraller - det är vackert så det förslår. Gör en utflykt inåt ön och se apor, leoparder och andra spännande djurarter. På Zanzibar finns det mesta för att uppleva den perfekta solsemestern.

Snabbfakta Tanzania.

Huvudstad: Dodoma.Dar es Salaam fungerar som dess ekonomiska huvudstad.

Befolkningsmängd: 41 500 000 (2008)

Världsdel: Afrika

Areal: 945 000 km2

Valuta: Tanzanian shilling (TZS)

Religion/er: Kristna (45-50 %), muslimer (35-45 %)

Språk: Engelska och swahili (kiswahili) är officiella språk; arabiska talas på Zanzibar och Pemba; därutöver ett stort antal lokala språk

Nationaldag: 26 april

Bnp: 520 US dollar (2008)

Inv/km2: 43,9

Statsskick: Republik

Patrick rekommenderar Tanzania och Zanzibar.

 

Jag har rest till många platser runt om i världen men få platser har varit så intressent som en safariresa till norra Tanzania i kombination med några lata dagar på Zanzibar. Något jag verkligen kan rekommendera.

 

En safariresa är ett minne för livet. Du får vara med om något som är få förunnat och du kommer nära djur och natur på ett sätt som du inte kunnat drömma om.

 

Om du reser på safari ska du prata med någon som varit där. Resan ska läggas upp beroende lite på vad du har för intresse och hur mycket tid du har. Ni kan vara allt från 2 personer till en större grupp. Räkna med att det blir en hel del bilåkande, ibland på lite sämre vägar. Men upplevelsen du har hela tiden, bland människor, byar och natur, gör att du aldrig märker av de ibland lite långa sträckorna. 

 

En safari kan vara ca 4-5 dagar, det räcker normalt. Du kommer bo och äta bra och vi har alltid bra bilar med tak som går att öppna för djurskådning. Att därefter kombinera safarin med Zanzibar ungefär lika många nätter gör att du får en innehållsrik men ändå avkopplande semester.

 

Om du ska resa på safari till Tanzania, hör med oss, så skräddarsyr vi er safariresa! 

 

Patrick Bäck

Winslow Travel

Winslow Safaris

Reseförfrågan till Tanzania/Zanzibar.

Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.