Sydafrika

Inget annat land har sådan mångfald som Sydafrika har,  allt från kaotiska storstäder till ändlösa sandstränder, böljande vingårdar, fantastiska golfbanor och ett fascinerande djurliv som de flesta av oss bara upplevt på tv. Lägg därtill klimatet, maten, servicen, människorna och den minst sagt behagliga prisnivån. Sydafrika ger dig oslagbara upplevelser.

 

Vi erbjuder dig alltifrån startpaket till färdiga rundresor med svensktalande guide. Kapstadens storstadsliv, Durbans stränder, Krugerparkens safari, golf i världsklass, utsökta viner och mycket mer.  Ett besök i Sydafrika är ett MÅSTE minst en gång i livet! Gå in på respektive rubrik här bredvid för att läsa mer och planera din resa.

Filmtips för Sydafrika-inspiration:

Från hotellkedjan Relais & Châteaux, miljöer från Sydafrika, Botswana och Zambia.

Karta över Sydafrika

Programförslag

Att resa på egen hand i Sydafrika är inga problem. Vi skräddarsyr ditt program efter önskemål och kommer med tips och idéer.

Reser ni som en mindre grupp, från sex personer tillsammans, eller fler, kan det vara ett prisvärt och behagligt alternativ att ha transporter med privat chaufför/guide inkluderad i programmet!  Programförslag 11 övernattningar - Kapstaden, Winelands, Garden Route och safari! Läs mer här!

Snabbfakta Sydafrika.

Folkmängd: 47,3 miljoner
Huvudstad: Pretoria
Yta: 1 221 038 km2
Statsskick: republik
Religion: kristna 68 %, traditionella afrikanska religioner 28 %
Valuta: 1 rand = 100 cent (ZAR)
Tidsskillnad: + 1
Landsnummer: 27
Språk: afrikaans, engelska och xhosa är de största språken
Ambassad: Fleminggatan 20, Stockholm, tel 08-24 39 50
Svensk ambassad: I Parioli Complex?1166 Park Street, Pretoria, tel +27-012-426 64 00
Turistinformation: www.southafrica.net