Krakow

Krakow är en pärla i Europa som man kanske glömmer bort lite. Det är billigt att vara på plats, kort flygtid och staden har en historia som är både grym och fascinerande. Lägg dessutom till att maten är fantastisk och utbudet på bra restauranger är väldigt bra! Staden är perfekt för er som vill resa med företaget, församlingen eller konfirmationsgruppen. Bra program till en billig penning!

Krakow är en storstad men ändå liten och promenadvänlig. Man promenerar mellan Gamla Stan och judiska kvarteren på ca 20-25 minuter. Inne i Krakow är det trevligt att ta sig fram med hjälp av spårvagnarna. Alla biljetter kostar lika mycket oavsett hur långt du ska åka. Är man trött i benen efter en heldag kan spårvagn vara en bra idé.  Alternativt att ta taxi och det är, liksom allt annat, väldigt billigt! Med andra ord är det en perfekt stad att åka till, framförallt på vår, sommar och höst!

Hotell
I Krakow bör man bo centralt och det finns flera bra hotell som vi rekommenderar, allt utifrån önskemål och behov.

Stora torget 
Stora torget som ligger i Gamla Stan var en gång i tiden det allra största torget i medeltidens Europa. Idag kan man säga att torget är lite som stadens själ och här ligger alla bra restauranger. Vill du så kan du få en rundtur med häst och vagn!

Judiska kvarteren – Kazmierz
Kazmierz är namnet på Krakows judiska kvarter. Hit ska du ta dig om du vill uppleva Krakows judiska kultur och historia. Det finns gott om kaféer, restauranger, museer och synagogor. Marknaden öppnas upp på söndagar på torget och här säljs det allt möjligt. I närheten ligger också Schindler´s museum som absolut är värt ett besök!

Saltgruvorna i Wieliczka
Wieliczka var förr en stad utanför Krakow men idag, med all byggnation, känns den nästan som en liten förstad till Krakow.

I staden finns en 700 år gammal gruva som varit i bruk ända till för ett par år sedan. Gruvan har fortfarande ett stort antal personer som arbetar i den. Saltgruvan är väl värt ett besök och ni går med en guide långt ner under jorden. Räkna med en halvdagsutflykt.

Koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau
Krakow har en grym historia som man inte får glömma bort. Ett måste när man är i Krakow är att besöka de gamla koncentrationsläger Auschwitz och Birkenau, där miljontals judar avrättades under andra världskriget. Det är starka och gripande upplevelser man får vara med om men viktigt att inte glömma så det aldrig sker igen. Våra utfärder hit sker med svenkstalande guide, allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert besök.


Välkommen till Krakow!