Programförslag

New York - Städernas stad

New York har något för alla och är en toppendestination för hela familen!
New York City består av Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens och Bronx. De flesta väljer att bo på Manhattan under sitt besök. Här finns museum, t ex Metropolitan Museum of Art – The Met, Guggenheim Museum och American Museum of Natural History. Här finns också de imponerande byggnadsverken i form av Empire State Building och Rockefeller Center och minnesmärken från stadens moderna, dramatiska historia.

 

Det kan vara svårt att hinna med allt spännande som finns att göra under ett besök men även en förlängd weekend går att göra mycket av i New York om man planerar lite i förväg. Boka t ex sportevenemang som basket eller ishockey i förväg och likaså om du önskar se någon Broadway-föreställning.

 

En bra idé är alltid att börja resan med en orienteringstur för att få en bra överblick av staden och få grepp om kartan. Dessutom ger det lite idéer om hur man vill tillbringa dagarna om programmet inte redan är fullt. Det finns utmärkta "hop-on-hop-off" –bussar som man köper biljett till vid Battery Park och på andra ställen, dessa bussar har guide och flera olika linjer som man kan kombinera. Är man ett större sällskap kan det absolut vara idé att boka en privat guide för en tur, hör med oss!

 

Att åka ut till Liberty Island med Frihetsgudinnan och Ellis Island Immigration Museum är en populär tur – tänk på att köerna snabbt blir långa så var där tidig morgon och åk ut med första turen! Det kan vara bra att tänka på vilken attraktion man än ska besöka i denna storstad!

 

Times Square är en fascinerande plats där man känner sig "hemma" även om det är första gången man är där. Vi har väl alla sett neonskyltarna och det myllrande folklivet åtskilliga gånger på TV och i filmer.

 

Som en motpol till Times Square ligger Central Park "New Yorks lungor" 10-15 minuters promenad bort. Parken är gigantisk och ligger mitt på Manhattan. Här kan du hyra en cykel, eller en båt och njuta av en lunch på den härliga restaurangen The Boathouse.

 

Flyg

Flyg med KLM från Linköping via Amsterdam.
Flygbiljett kostar från ca 3000.- /person, flygskatter tillkommer (ca3000.-). Ibland finns specialpriser som ligger kring 2000.-/person

 

Från Arlanda finns direktflyg med SAS och under våren 2013 startar Norwegian också en direktförbindelse!

Andra bolag som kan nämnas är t ex Icelandair, flyger från Arlanda via Reykjavik och har bra priser till New York.

 

Hotellförslag

Två favoriter med superbra läge på Manhattan med bra läge i Midtown mellan Grand Central och Central Park.

Priserna varierar men man kan räkna med ungefär 1000.-/person och natt i dubbelrum för ett bra boende i New York. Hotellalternativen är många fler! Hör av er för förslag.

 

Paramount Hotel New York, 4*

235 W 46th Street New York

http://www.nycparamount.com/

 

Hotel Paramount är beläget i New Yorks centrum, nära Broadways teaterkvarter. Läget är perfekt, rummen är trendigt inredda, dock ganska små. På hotellet finns ett fitness center, mötes/konferensrum, center för affärsresenärer, två olika barer (biblioteksbaren och den nya Paramountbaren), Dean & Luca Gourmet Shop. 24-timmars receptionsbemanning, roomservice, Tvättmöjligheter. Internet mot avgift. Växlingsmöjligheter.Rum med hårtork, radio, telefon, kabel-/satellit-TV, byxpress, minibar/kylskåp

 

Best Western Plus Hospitality House,3*

145 E 49th Street, New York

 

Ett omtycket litet lägenhetshotell med ett eller två sovrum, ett litet kök och vardagsrum. Perfekt för familjen. Rummen/lägenheterna har bl a TV och internetuppkoppling, strykbräda och värdeskåp. Hotellet har ett café och restaurang i anslutning. Frukostrum.

Vi skräddarsyr din New York-resa med flyg, hotell, transfer, utflykter och evenemang.

 

Välkommen att kontakta oss för förslag och bokning!