Bordeaux med omnejd

Invånarna i Bordeaux kallar sin stad för La Belle au Bois Dormant, det vill säga Törnrosa. Nu har hon vaknat upp ur sin långa sömn, snyggat till sig och tagit klivet in på Unescos världsarvslista.

 

I Bordeaux har man odlat vin ända sedan romartiden och Bordeaux-regionen är idag en av de mest välkända vinodlingsdistrikten för kvalitetsviner. Bordeaux är en modern stad med historisk charm. Det finns många vinbutiker i staden och runt om Bordeaux finns det 100 vinslott. De flesta berömda modehus har butiker i Bordeaux. Dessa ligger i området som kallas ”gyllene triangeln” i centrum. Varje söndagsmorgon kan man besöka Campagnamarknaden som ligger vid Garonne-floden. På lördagar finns det en marknad vid Saint Michel som säljer second handkläder, grönsaker mm.

Chateau des Vigiers

Château des Vigiers grundades 1597 och ligger mitt i hjärtat av vindistrikten i Dordogne, ca en timmes bilresa öster om Bordeaux i sydvästra Frankrike. Regionen är känd för sin skönhet, historia och för sina utmärkta viner och kulinariska smakupplevelser. Château des Vigiers som också har kallats ”Lilla Versailles” renoverades och byggdes om och är idag ett charmigt och lyxigt 4-stjärnigt hotell med 87 rum och sviter i genuin slottsmiljö.

 

Läs mer på länken nedan.