Utflykter och flightnummer/transfer, anmälan senst 21/5 Viktigt datum!

Ni som vill boka in en utfärd på lördagen den 29/9 eller spela golf ska anmäla er här bredvid senast den 21/5. Därefter stängs anmälan och man kommer därefter enbart med i mån av plats. 

Ni som har bokat ert eget flyg ska också meddela datum, era flightnummer och tider om ni har anmält att ni vill ha transfer från och till flygplatsen i Lissabon. Det gör ni också här bredvid senast den 21/5.

Morgonmeditation
Vakna med gemensam morgonmeditation för läkare. Moment av mindfulness, kontemplativ yoga och Tai-chi. 45 minuter innan frukost. Ingen förkunskap nödvändig. Ta gärna med yogamatta, handduk eller meditationskudde.  Vi har meditationspallar. Ingen föranmälan krävs.
 
Välkomna, 
Anamaria Whitmer Jacobsson
Peter Jacobsson

 

Besök på vingården Jose Maria de Fonseca ca kl 10.30

Följ med till Jose Maria da Fonseca, som är en av Portugals mest kända vinproducenter och har producerat viner sedan mitten av 1800-talet. Vi reser från hotellet ca kl 10.30, en kort busstur på ca 30 min, till området Azeitão, där vingården ligger. Under besöket får vi sedan se gårdens historiska byggnader samt de tre olika vinkällarna. Efter rundturen blir det såklart vinprovning. Denna vingård är rik på historia och hör till en av de mest kända i Portugal. Vingården producerar både röda och vita viner samt dessertvin. Mest kända är vinerna Perquita och Moscatel de Setubal. Vi är tillbaka på hotellet runt kl 13.30.

Pris/person: 590:-

Hiking i nationalparken Arrábida, avfärd efter frukost.

Halvdags vandringstur i det vackra naturreservatet Arrábida som inte ligger långt från Sesimbra.  Det blir en härlig mix av fysisk träning med att uppleva fantastisk natur och små ”kulturella hemligheter”! Efter frukost hämtar vår buss oss på hotellet och vi åker in i naturreservatet. Vi upptäcker de ”djupaste” delarna av Arrábida, bl a Ribeira das Marmitas, som är en å som föds i Riscoberget (den högsta kalkklippan i västra Europa). Vi kommer att passera flera månghundraåriga ekar och annan intressant flora samtidigt som vi får förklarat för oss varför landskapet ser ut som det gör. Turen är medelsvår, dvs de flesta klarar av det om man är vid god hälsa och har vandrat en del. Inget för de med gångsvårigheter. Vandringen görs i ca 3 timmar och vi intager också en picnic i nationalparken.

Pris/person: 630:-

Passa på att spela golf en dag.
Vi hjälper dig att boka starttider och transport till golfbanan. Nedan är två banor som inte ligger långt från Sesimbra. Med reservation för att vi kan få starttider.

Quinta do Peru
En härlig bana som ligger i ett orört landskap med utmärkta greener. Det finns massor av träd och vatten i spel, men även om det är en utmaning för professionella spelare, är banan faktiskt byggd för amatörgolfare. Den är mycket varierande och kan spelas om och om igen utan att man tenderar att tröttna. Dessutom behöver du inte alltid vara 100 procentigt koncentrerad för att komma undan med ett bra resultat. Klubbhuset är mycket mysigt med en magnifik utsikt och träningsmöjligheterna är riktigt bra. 

www.clubgolfquintadoperu.com/
 

Aroeira 1 & 2
Här finns två 18-hålsbanor att avnjuta. Banorna ligger inbäddat i en pinjeskog och varje hål kantas av trädridåer. Banorna påminner väldigt mycket om Barsebäcks skogshål. Detta är kanske inte så konstigt då banararkitekten Donald Steel har ritat den nyare och lite modernare banan Aroeira 2, som stod klar 1999. Aroeira I öppnades redan 1979 och är även den en riktig utmaning. Trots att banorna har samma karaktär och slingrar sig fram genom pinjeskogen är det två helt skilda banor i och med en bana av äldre design och en av ett modernare snitt. Ett suveränt alternativ om du vill spela mycket golf på två utmanande banor där bland annat Portuguese Open spelats.

www.orizontegolf.com/
 

Programmen ovan är prelimiära och kan ändras beroende på omständingheter vi inte råder.