Nyår med guldglans i Hamburg

Bekväm resa med tåg, operabesök och nyårssupé,

29 december -  2 januari

Upplev Hamburg som är Tysklands näst största stad, ni har gott om tid att under några dagar  strosa runt och upptäcka  vad denna miljonstad har att erbjuda. Som en av landets kulturhuvudstäder har staden mycket att erbjuda. Flera museer och ett nyinvigt spektakulärt konserthus. En av resans stora upplevelser blir ett besök på Staatsoper i Hamburg och baletten Nötknäpparen med musik av  Pjotr Tjajkovskij.              

Vårt program 

Söndag
Under morgonen avgår vårt tåg från Stockholm Central. Vi njuter av landskapet som passerar och i restaurangvagnen finns mat och dryck till försäljning. På vägen byter vi tåg i Köpenhamn och till kvällen rullar tåget in på Hamburg Hauptbahnhof.  Transport till vårt Hotel Premier Inn Hamburg Cit. En lätt måltid eller kvällsmörgås avslutar dagen.

Måndag
Efter frukost  upptäcker vi Hamburg på egen hand. Ett utmärkt  sätt är att göra en busstur  ”Hop on Hop off” buss som går utanför hotellet. En egen  panoramatur i Hamburg . På vår stadsrundtur med buss ser vi det mesta av vad Hamburg har att erbjuda  nu och då, om Gamla Stan där de förnäma köpmännen handlade med kaffe, te och kryddor och där man idag hittar originella restauranger, vackra bostadshus och kontor från 1600-1800-talet.
I stadsdelen S:t Pauli finns omtalade Reeperbahn och känt är också Fischmarkt i Altona .

Lunch på egen hand och därefter shopping och egen tid för att bekanta sig med Hamburg.

Vi  samlas på hotellet kl 18.00 för en välkomstskål innan det är dags att promenera till Hamburg Staatsoper och kvällens höjdpunkt. 


                                               Nötknäpparen 
En musikalisk berättelse som berättar om avskedet av barndomen, den "ömtåliga" övergången, när man upphör att vara ett barn och ännu inte är vuxen. Musik av Pjotr Tjajkovskij. Föreställningens koreograf och regissör är den den i balettvärlden  omtalade  John Neumeier.
 

Tisdag  - Nyårsafton
Egen tid för att utforska och shoppa i Hamburg.  Vi rekommenderar också ett besök på nya konserthuset, stadens högsta byggnad med utsikt över hamnen, Elbphilaharmoniens hemmaborg.
 
                                                  Nyårssupé
Vi promenerar en dryg km från vårt hotell till tjusiga VLET an der Alster, trevlig restaurang som ligger med utsikt över rådhuset och alldeles vid sjön Alster.
Kl 18:30 ankomst och välkomstdrink.
Kl. 19:00 – 6-rätters meny som avslutas med ett  glas champagne vid  tolvslaget som kan avnjutas med utsikt över fyrverkeriet vid sjön Alster.


Onsdag Nyårsdagen
Efter  sovmorgon och  nyårsdagsfrukost har vi gott om tid för att utforska Hamburg. Under dagen rekommenderas ett besök på i Hamburger Kunsthalle (gångavstånd från hotellet)  som är ett av Tysklands mest imponerande konstmuseer. I den utmärkta permanenta utställningen upplever vi sju sekler av konsthistoria. Lunch på egen hand och eftermiddagen fri för egna upptäckter av Hamburgs sevärdheter.  
På kvällen arrangerar vi en gemensam middag för de som önskar följa med (betalas på plats), alternativt konsert med Elbphlilarmonie-Neujahrskonsert ”My fair Lady.
 
Torsdag
Efter tidig frukost möter transport upp  till Hauptbahnhof för att intaga våra reserverade platser på väg mot Köpenhamn. Byte av tåg mot Stockholm och vi är hemma i Linköping, Stockholm, Uppsala på torsdag eftermiddag, kväll.  Möjlighet att äta på tåget och under uppehållet i Köpenhamn. 

Pris per person:   10 700.-
Tillägg för enkelrum 
Pris och program med reservation för ändringar i valutakurser och tågtidtabeller som står utanför vår kontroll.  
 
I priset ingår:
 - Tågresa till och från  Hamburg, via Köpenhamn- erforderliga       sittplatsreservation,  2:a klass
- Logi 4 nätter del i dubbelrum, frukost
- Transfer från Hauptbahnhof till Hotel Premier Inn, ankomst- och avresa
- Biljett till  Staatsoper Hamburg,  opera Balett Nötknäpparen
- Nyårssupé på VLET Restaurant an der Alster, sex rätter,
   inkl välkomstdrink och  nyårsskål , övrig dryck betalas på plats.
- Reseledning från Winslow Travel AB Välkommen med din anmälan!

Tågresa - 
Preliminär tidtabell:

Utresa
från Uppsala kl 07.30
" Stockholm  kl 08.30           
" Linköping   kl 11.00
" Nässjö  kl 12.00
Ankomst Hamburg kl 20.00
 
Hemresa 
från Hamburg kl 09.30 
ankomst Nässjö  kl 16.00
" Linköping  kl 20.00
" Stockholm kl 21.40
" Uppsala kl 22.40

Hotell
Premier Inn Hamburg City
Ett modernt och fräscht hotell med Hamburg alla sevärdheter utanför entrén. Bra läge. Hotellet har restaurang och bar. Alla rum har luftkonditionering.
Gratis WiFi finns på hela hotellet. I direkt anslutning till hotellet ligger Messberg U-bahn som tar dig till Hamburgs alla stadsdelar.
Från hotellet är det ca 1 km till Hamburgs centralstation. Till vår restaurant VLET an der Alster där vi firar nyårssupé, är det promenadavstånd ca 800 m. Den största shoppinggatan, Monkeberg strasse samt  museer och  sjön Alster samt Hamburgs stadshus ligger alla inom promenadavstånd.

Kontakt/information
Ring oss på 013-35 22 30 alt 0709-852230 eller skicka ett mail på info@winslowtravel för mer information eller bokning/intresseanmälan. Det går också bra att kontakta oss via formulär nedan.
Välkommen att höra av dig!